22 Ocak 2015 Perşembe

Dizi önerisi- The big bang theory

Dizi önerisi bölümünün ilk yazısını The big bang theory ile açmak istedim. Hazırsak başlayalım.
Dizi tek kelimeyle mükemmel!
Konu 5 ana karakter etrafında gelişiyor, iki üstün zekalı ev arkadaşı olan deneysel fizikçi Leonard ve teorik fizikçi Sheldon, garson ve oyunculuğa hevesli komşuları Penny, Leonard ve Sheldon'ın doktorası olmayan uzay mühendisi iş arkadaşları Howard ve astrofizikçi Rajesh. Ve bunlara 3 yardımcı oyuncu eşlik eder; Bernadette , Stuart ve Sheldon'ın kadın versiyonu Amy.

Leonard Hofstadter; Fizik bölümünde çalışan bir doktor. Asansörü sürekli bozuk bir apartmanda oturur ve bu evini bölümden arkadaşı Sheldon ile paylaşır. En büyük hobisi çizgi roman okumak ve bu kurgu karakterlerin heykelciklerini biriktirmek. Leonard, duygusal yapısı sayesinde dizinin baş karakterleri içerisinde kadınların en çok ilgisini çekebilen adam.

Sheldon Cooper; dizinin en komik karakteri,  kendi başına diziyi çekip çeviren bir karakter. Aşırı derecede zekidir ki bir bölümde Penny ona çok akıllı olduğunu söyleyince bunu bile hakaret olarak algılar. Normal insanların önem verdiği şeyler ona aptalca gelir ve bunları insanların yüzüne vurmakta çekinmez. Karşı cinse ilgi duymadığı gibi kendi cinsinede ilgi duymaz. Kibirli ve duygusuzdur. Ancak son zamanlarda Amy ile aralarında farklı duygular gelişmiştir.

Penny ; Penny dizide karşılaştığımız nadir normal insanlardandır. Yüksekokul mezunu olduğu yalanını söyler. Oyunculuk hayalleri olmasına karşın bu alanda bir yere gelememiştir. Cheescake factory de garsonluk yapar. Leonard ile bir ilişkisi vardır.

Howard Wolowitz; Fizik bölümünde yüksek mühendis olarak çalışmaktadır. Sık sık Sheldon tarafından mesleği ile ilgili aşağılanmalara maruz kalır, Sheldon'a göre mühendis dediğin teknikerin az daha gelişmişidir. Annesiyle beraber yaşar. Gördüğü her kadına asılır, ta ki Bernadette ile evlenene kadar.

Rajesh Koothrappalı; Rajesh de diğerleri gibi Fizik bölümünde çalışır. Hint asıllıdır. Hindistandaki annesi ve babası ile sürekli webcam aracılığıyla görüşür.
Rajeshin tek anormal özelliği kadınların yanında konuşamaması, arada  bir gözleri ve el işaretleriyle birşeyler anlatmaya çalışır bunun dışında süt dökmüş kedi gibidir. Alkol aldığında kendine bir özgüven gelir ve kadınlarla konuşma yetisini geri kazanır.

Kısa kısa karakter analizleri bu kadar, izlemeniz şiddetle tavsiye edilir.
İyi seyirleerr...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder